Ниво 1 (Начално)

В този клас може да дойдете след като завършите Уводният клас.
Запознайте се с графика, изберете удобно за Вас време и заповядайте при нас! Можете свободно да променяте времето за тренировки, не е задължително да посещавате винаги едни и същи класове. Може да посещавате занятия при различни преподаватели. Всички те са верни на метода на Айенгар, но всеки от тях си е изработил свой собствен стил на провеждане на занятията, обусловен от личната практика.
В този клас ще усвоите базовата програма. Основно внимание се отделя на изправените пози, които правят тялото по-силно и пластично, и така го подготвят за изпълнение на сложните асани.
Освен това тук се изпълняват пози за укрепване на гърба и крайниците, разтягане на краката, усвояват се обърнати пози, такива като Сарвангасана ( стойка на рамене) и Халасана. Изпълнението на обърнатите пози способства за подмладяване на организма и регулира работата на ендокринната система. Ролята на обърнатите пози в йогата е толкова важна, че без тях практиката е непълна.
В резултат на практиката на базовата програма Вие създавате „структурата” на тялото, т.е. подобрявате осанката си, като така ще се избавите от болките в кръста, прегърбването и др. Освен това се учите да осъзнавате всяка една част от тялото си, и тялото си като едно цяло.
Учите се да се съсредоточавате не само по време на практикуване на йога, но и в ежедневието.
Препоръчваме Ви да практикувате 2 пъти седмично. Ако чувствате необходимост от ежедневни практики, започнете самостоятелно у дома. Индивидуалната практика е много важна. Даже да е 15-20 минути. Носи много положителни неща, а резултатите са очевидни.
Преминаването на следващо ниво се обуславя от индивидуалните Ви особености и редовната практика.
Сигурен показател са обърнатите пози: ако се чувствате уверено в Сарвангасана и можете да останете в тази поза около 5 минути, без усилие оставате в Халасана 2-3 мин., пробвайте се в Ниво 2.