Пренатален и постнатален клас

Можете да посещавате занятията по време на цялата бременност, или да започнете практиката по всяко време. Все пак предварително се консултирайте с лекаря, за да сте сигурни, че нямате противопоказания.
Основни цели на практиката в този период са: адаптация на организма към настъпващите хормонални промени, създаване на пространство за плода, разкриване на таза, укрепване на гърба. Практиката способства за физиологическото раждане и влияе благоприятни на плода.
Програмата се избира в зависимост от срока на бременност (триместъра) и нивото на подготовката Ви. Програмата е много различна от обикновените класове. Използват се много помощни материали, за да може позите да се изпълняват правилно и жените да могат да си почиват в съответните пози. Преподавателят помага за влизане и излизане от позата, показва, как правилно да се използват помощните материали.
Не трябва да се страхувате да практикувате. Правете нови пози, но се съобразявайте със състоянието си. Ако в някоя поза чувствате дискомфорт, значи не трябва да я правите.