Постнатален клас

Можете да посещавате този клас 1.5 месеца след раждането. След цезарово сечение 3 месеца след раждането. Допълнително се консултирайте с лекар, дали понастоящем няма специфични противопоказания.
Основната цел на практиката през този период е възстановяване след раждане, намаляване на предизвикания от раждането дискомфорт, независимо дали сте раждали по естествен път или с операция. Това е период, когато тялото на жената е подложено на силни хормонални промени (появата на мляко, раздалечаване на костите на таза, излишно тегло, или обратно – дефицит на тегло, застойни явления в областта на малкия таз, също и разстройство на нервната система, смущения в храносмилането). Жената свиква с новото си състояние и всичко е ново за нея.
Йога практиката в тези моменти е призвана да помогне на жената, да смекчи обстоятелствата, които в момента са трудни за нея.
Често жените се стремят бързо да влязат във форма, но това крие опасност от сериозни усложнения. През този период практиката се гради и свързва с тези промени и се работи за намаляване на появилите се дефекти (работа с мускулите на тазовото дъно, диастаза).