ПРЕПОДАВАТЕЛИ:

Мая Шишкова-Караславов

Мая Шишкова-Караславова

1. Кaквa сте по професия? Какво е вашето образование?

По образование съм магистър журналист, специалност връзки с обществеността. Завършила съм също Българска Национална Спортна Академия – треньорски профил йога, което считам и за свое призвание.

2. Кога и при какви обстоятелства започнахте да практикувате йога?

Човек никога не знае, кога и как ще настъпи момента, в който ще открехне вратата навътре към себе си. При мен до потребността от себепознание се отключи чрез низ от драматични житейски ситуации. Желанието да изследвам фините нива на душевността си , предопредели пътя ми и връзката с йога. Завършила съм две нива традиционната Рейки система на Микао Усуи, с учител Ма Прем Ганга. Често, когато човек биде разтърсен и загуби центъра си се отприщват катализиращи процеси, които помагат за духовно израстване, с мен стана така. Често това са болезнени ситуации. Не е лесно да разчупиш рамките на старите мисловни модели, да се вслушваш в собствения си вътрешен глас, да се довериш на интуицията си и да откриеш източника на щастие вътре в себе си. За да се установи връзка с тялото , с ума и душата, и за да съществува баланс между всички елементи – избрах да практикувам Йога.
Повече …

Наталия Алони

Наталия Алони

Наталия Алони е йога преподавател по метода на Айенгар. Висшето си образование завършва през 1992 г. във факултета по преподаване на английски език към Екатеринбургския педагогически университет.

За първи път се срещнах с йога практиката на Айенгар през 2001 година. Смятам че тази среща беше голям късмет. Тя не само ми позволи да избера една от най-добрите практики в света, но и ми даде възможност да уча при такива известни преподаватели като Егор Ротов, Елена Улмасбаева, Манюсо Манус, Дин Лернер, Габриела Джубиляро, Елена Зубакина.

През 2009 г. мои приятели в България ме помолиха да ги запозная с основите на практиката на Айенгар. Резултатът беше толкова добър, че една от моите ученички успя в доста кратък срок да се яви успешно на изпит за степен  Introductory  1. Това ме вдъхнови да създам в България собствено студио, което кръстих «Master of Balance», и в което с удоволствие обучавам всички желаещи да овладеят своето тяло по метода на Айенгар.

Повече …