Ани

Казвам се Ани, но на сцената съм Лобалена.

С танци се занимавам от как се помня, а с ориенталски от 20г.  Образованието ми е висше икономическо и не случайно казват, че аз съм най-добрият счетоводител между танцьорите и най- добрата танцьорка между счетоводителите 😊.

За първи път на 18 год. „вкусих“ уханието на ориенталския танц.  В началото танцувах по курортните комплекси около Варна и не само, но после това вече не ми беше достатъчно, така че задълбочих познанията си  с интензивни курсове и часове по египетски ориенталски танци /raqs  sharqi/  при  местни и световно известни хореографи в т.ч. и в София при Евелина Папазова – сертифициран учител от Италия.

Участвала съм в конкурси и фестивали тук и в чужбина – в гр. Сирмионе -Италия, гр. Истанбул, Кемер и Финике – Турция, Унгария….

С моите ученички сме взели участия в много проекти с ориенталски и фоклорни народни танци, както и във емблематичния за Варна Фестивал на Индия в продължение на години от самото му начало до сега.

Редовно вземаме участия в благотворителни концерти за благородни каузи в полза на лечение на болни деца. Работя и с деца и жени с увреждания като част от тяхното лечение и интеграция, така наречената Арт-терапия.

Ориенталският танц прави жените женствени, гъвкави и пластични, което е гаранция за тяхното здраве и младост.