poster

09 май 2019 |

Потапяне в Айенгар йога със Зарна Мохан – само във Варна!

Master of Balance

ул. Д-р Стойчо Йорданов 6, кв. Бриз, Варна

Facebook събитие

Редовни 90-мин групови часове и възможност за допълнителни индивидуални и частни групови занимания от 7.05 до 09.05 вкл. само във Варна! В графика сме посочили само твърдите часове. Останалото време в дните 07.05, 08.05 и 09.05 е отворено за записвания. Пишете ни тук или позвънете на Наталия: 0885-81-85-62; Севдана 0887 584995

Зарна Мохан е старши преподавател по метода на Айенгар Йога от Хайдерабад, Индия, е пряк ученик на Йогачаря Б.К.С. Айенгар. Тя ще ни гостува между 3.05 и 10.05.2019 г. Не пропускайте този рядък шанс да почерпите знания от извора на традицията на Айенгар йога! Часовете на Зарна са отворени за всички, а тъй като тя се специализира в йога терапия – и за хора с различни оплаквания.

Зарна Мохан започва своя път в йога на 18-годишна възраст през 1974 г. при Отец Джозеф Перейра в Мумбай. През 1977 г. се присъединява към Йогачаря Б.К.С. Айенгар, който по онова време пътува до Мумбай чак от Пуна, за да преподава йога. Оттогава тя става предан ученик на гениалния Б.К.С. Айенгар и до днес остава трайно свързана с него и с метода на Айенгар Йога.

С благословията и напътствията на Гуруджи, тя разработва собствен методологичен и вдъхновяващ подход към практиката и преподаването на йога. Кариерата ѝ на преподавател по йога започва в началото на 1980-те години в Мумбай под егидата на Изследователски тръст „Светлина върху йога“. През този период тя придобива магистърска степен по философия в Университета в Мумбай (тогавашния Бомбай).

След като сключва брак, Зарна се мести в Хайдерабад през 1986 г. и започва да въвежда Айенгар Йога в градовете близнаци Хайдерабад и Секундерабад. В Хайдерабад, тя полага здрави основи на Айенгар Йога, като преподава без прекъсване там през последните 32 години, независимо, че работи като щатен служител в „Ризърв Банк ъв Индия“ (РБИ).

Освен своите часове, Зарна преподава Айенгар Йога в няколко различни институции и организации, като Рамакришна Мат, РБИ, НАБАРД и ИСБ. В националната полицейска академия, тя провежда курсове по обучение на новобранци и старши офицери в ИПС. По покана на различни учреждения тя провежда часове по йога за техните служители. Освен това, провежда и семинари в Ришикеш и Белари.

Наред с това, тя взема участие като лектор в Първия световен парламент по духовност, състоял се в Хайдерабад през 2013 г., в Ротационната програма по културен обмен в Южна Корея (1994 г.); а също така провежда сесии по йога в различни платформи като „Сакши Лайв Уел Експо“ в Хайдерабад и вдигането на завесата на Международния ден на йога, проведен в Делхи (2016 г.)

През 2016 г., тя се пенсионира от РБИ и сега посвещава цялото си време на йога. Освен провеждането на редовните часове, тя се фокусира върху часове за терапия на хора страдащи от различни заболявания.

През 2015 е удостоена е с почетна грамота за приноса си в сферата на йога от Шри Бандару Дататрея, тогавашен министър на труда в Индия. Отличена е и от женското крило на Партия Баратия Жаната по случай Международния ден на жената през 2016 г.

Зарна Мохан е талантлив и опитен тълкувател на йога. Тя е много земен и скромен човек, който съзнателно се стреми да не привлича вниманието върху себе си. Часовете ѝ са наситени с мъдрост, хумор и философията на йога. Това дава възможност на учениците ѝ да изпитат успокояване и свобода от съприкосновението си с по-дълбоките пластове на своето битие.
За повече информация посетете блога: www.hiyj.blogspot.com
Часовете ще се водят на английски език и ще бъде осигурен превод.
Цени:
За членове на студиото еднократно посещение – 20 лв.
Индивидуално занимание – извън обявените часове, със записване на час в дните между 07.05 и 09.05. включително – 80 лв.
Частно групово (терапевтично) занимание до 5 души – 30 лв. на човек
За въпроси и записвания, пишете ни съобщение или се обадете на тел: 0885-81-85-62