poster

07 юли 2019 | 16:00

Приземеност. Уоркшоп с Владимир Жандов. Айенгар Йога.

Master of Balance

ул. Д-р Стойчо Йорданов 6, кв. Бриз, Варна

Facebook събитие

Семинар с Владимир Жандов – 6 и 7 Юли 2019 г.
За нас е удоволствие отново да посрещнем Владимир Жандов в Master of Balance – Варна
Програмата ще бъде както следва:
Събота – 3-часове сутрешна практика 7.30-9.30,Тема: „Приземеност“ – в този клас от семинара ще започнем със засилено внимание върху фундамента на всяка поза в стоеж и откриване на усещането за Тадасана във всяка асана както физически, така и психологически.След това ще пристъпим към Айенгар Виняса – по-ободряваща последователност от много пози, така както са били практикувани от по-младия Айенгар, през неговите „златни години“.

Ще завършим с обърнати пози за хармонизиране потока на прана в тялото. 13:00 ч. – 16:00, 3- часова практика с акцент върху изследване на различни начини за практикуване на извивки назад и поддържане на пространство в поясната час на гръбнака и безопасност на раменете за избягване на травми.След това ще разгледаме как да направим усукваният по-достъпни в позите в стоеж, седеж и обърнати пози с помощта на творческия подход на Владимир от миналия му опит в йога за спортисти и йога терапия.Неделя 7:30-9:30
Загряване с 30 минути Айенгар Виняса, последвано от забавна практика с различни пози за баланс с творческо приложение на помощни средства когато е необходимо. Ще изследваме някои асани с баланс на ръце и как да използваме бандха за откриване на лекота и липса на усилие в тези по-трудни асани.Последвани от възстановителни пози и пранаяма.
13:00-16:00 Практиката ще бъде посветена на терапевтичните приложения в йога и начини за коригиране на учениците чрез асистиране с ръце при често срещани проблемни области като например: тазобедрени стави, кръста, врата и раменете, коленете и др.Препоръчва се за новите учители както и за учениците с по-продължителна практика, които искат да си помогнат сами.