poster

31 август 2019 | 09:00

Семинар с Еял Шифрони и презентация на новата му книга

Семинар с Еял Шифрони и презентация на новата му книга “Философска лаборатория и проблемът Ум-Тяло“, автори Еял Шифрони и проф. Охад Нахтоми. Продажба на книги с автограф на автора.

Master of Balance

ул. Д-р Стойчо Йорданов 6, кв. Бриз, Варна

Facebook събитие

Как е станало така, че отношенията между ум и тяло да се разглеждат като проблем, един проблем който занимава учени, психолози, философи и терапевти? Как е станало така, че Западната цивилизация е развила един клон от медицината (физиология), с грижа за тялото; друг клон (психология и психиатрия) с грижа за ума и нито един който да се грижи за цялостната личност? И как се е стигнало до голямата популярност която йога е добила на Запад?

В тази книга, един философ и един старши учител по йога изтъкват доводи, е практикуването на йога предлага нещо, което западната медицина, както и повечето форми на физически упражнения не предлагат; тя предлага метод ангажиращ както умствените, така и физическите способности, така че едните да се използват за обучаване и подобряване на другите. Авторите се позовават на концепцията на Аристотел за човешката природа като психофизическа същност надарена с разни способности.

Книгата предлага философски и исторически анализ на проблема ум-тяло – неговото зараждане, развитие и възможно решение (глава 3); практическа рамка, философската лаборатория като средство за наблюдение, изучаване и развитие на отношенията между умствените и физическите аспекти на човешката природа чрез практикуването на йога (глава 1; и опит да покаже как практиката на йога може да способства за взаимното развитие на умствените и физически умения. В последната глава са включени последователности за практика с подчертани ползи за ума. Книгата е единствена по рода си предлагайки цялостна рамка – теоретическа и практическа – за изследване и развиване на природата ни като психофизически единства.

Цена за семинара: 200 лв.

Разписание: Събота 9-12; 15-17; Неделя 7-10; 13-15 ч.

Следете за подробности във Facebook събитието!