За метода

Коронавирус, пандемия, карантина – думи, навлезли в речника и ума на всеки човек по света. Противоречивата информация за природата на вируса, ограниченията, свързани с разпространението му, загубата на работа, предизвикаха панически нагласи, които разклатиха имунната система на огромен брой хора. Човек остава с впечатлението, че не се борим с коронавируса, а тъкмо обратното, създаваме всички психически условия за пагубното му разпространяване. В тези условия, всеки здравомислещ човек търси изход за себе си от създалото се положение.

Вирусът търси отслабнал имунитет, следователно трябва да направим всичко възможно за да подсилим и поддържаме имунитета си. Лекарствата, витамините и другите стимулатори отдавна са се дискредитирали поради огромния брой странични ефекти. Спорт? Да, но той само компенсира липсата на физически усилия, а на нас са ни необходими интелектуални практики, пряко свързани с имунната система, които да въздействат на ума и тялото на човека. Говорим за йогата, където отдавна е създадена устойчива система от практики, поддържащи природния баланс на душата и тялото. Ето го, това толкова нужно решение, но.. не всичко е толкова просто. Има огромен брой практики, които използват в названието си думата «йога». И, за съжаление, голяма част от тях, са само евтина имитация, от тях няма никаква полза, а често даже и са вредни за здравето. Затова, преди да решите да отидете на тренировка, отделете време и се запознайте с тази тема.

Днес признатият лидер в областта на йога практиките е методът Айенгар. Той е познат и се практикува в целия свят. Успехът на метода до голяма степен се дължи на подготовката на преподавателите. За получаване на сертификат са нужни много години непрекъсната, всекидневна практика, съчетана с постоянно изучаване на всички системи на човешкото тяло, в светлината на съвременните научни изследвания. Преподавателите с такава класа гарантирано постигат добри терапевтични резултати при работа с учениците си.

Ако живеете във Варна, или някъде наблизо, заповядайте в йога студио «Master of Balance», където заниманията се водят от сертифицирани преподаватели по метода Айенгар. Информация за това студио може да намерите на официалния сайт на Йог института в град Пуна – Меката на легендарния Айенгар www.bksiyengar.com.

Може дълго да разказваме за прекрасното местоположение на студиото, за уютната му чайна и за английското дворче, за добре оборудваната зала, удобните съблекални с душ кабина и тоалетна, но по-добре е веднъж да видите с очите си, отколкото да четете всички описания. И още нещо: студиото приема почитателите си вече 8 години.

А сега, да се върнем към началото. Понастоящем дихателните практики, разтягането и подборът на индивидуални асани са най-доброто средство за профилактика и укрепване на имунитета, който защитава организма от всякакви форми на коронавирус.

Не се колебайте, никога не е късно да се занимавате с йога. В студиото заниманията се провеждат на английски, български и руски език. Има групови и индивидуални занятия за начинаещи, а също и за напреднали. Може да се работи и в група. Отскоро за начинаещите експати на английски език се провеждат редовни занимания по дихателни практики. Запомнете важното правило, че само редовните практики водят до желания резултат.

За начинаещите първата тренировка е безплатна. При закупуване на първия си абонамент получавате 25% отстъпка. За студенти и пенсионери също има намаления. Доведете приятели и ползвайте допълнителни бонуси. За намаленията попитайте на тел. +359885818562 Наталия